De economische toekomst van Nederland ligt in de regio’s

januari 2017

 

Het manifest Het nationale verdienvermogen en de cruciale rol van regio’s is op 6 december in de Tweede Kamer door burgemeester van Tilburg Peter Noordanus overhandigd aan de Vaste commissie voor Economische Zaken. In dit manifest pleit de commissie Verdienvermogen en Vestigingsklimaat o.l.v. Noordanus voor meer aandacht vanuit het Rijk voor de regionale economische clusters van Nederland. De commissie is een initiatief van de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland.
 

Lees meer

bedrijventerrein
Nieuwsbrief Van Arkel Advies juli 2014

juli 2014

 

Nieuwsbrief Van Arkel Advies juli 2014 openen

 

 

c782b077-242d-4a77-a81e-17901758687a
Ruimere mogelijkheden voor overheidssteun aan breedbandprojecten.

6 juni 2014

 

De nieuwe Europese Regeling 'Algemene groepsvrijstelling' wordt per 1 juli 2014 van kracht. Deze regeling biedt ruimere mogelijkheden voor overheidssteun aan breedbandprojecten. Wanneer aan de voorwaarden van de regeling wordt voldaan is niet langer toestemming van Brussel vereist. Overheden kunnen dan financiële steun verlenen aan de uitrol van hoogwaardige breedbandnetwerken in buitengebieden en op bedrijventerreinen. Naar de regeling> 

European-Commission
Het Energiehuis™ in 2 minuten

13 mei 2014

 

Bekijk hier mijn 2 minuten pitch van het Energiehuis™

 

Opgenomen op 12 mei 2014 tijdens het Matchmaking Event georganiseerd door TKI Switch2SmartGrids (uit Topsector Energie) en CLICKNL (uit Topsector Creatieve Industrie).

 

Beschrijving van het Energiehuis™ >  

Matchmaking
Duurzame stedelijke ontwikkeling Turkije / Bingöl

3 december 2013

 

Van Arkel Advies ontwikkelt in samenwerking met Van Winsen Architecten en Önen Architect een visie op duurzame stedelijke ontwikkeling van Bingöl, Oost-Turkije

 

Blog Maarten van Arkel

 

Van 25 tot 29 november 2013 bracht ik samen met Willem van Winsen en Ishak Önen een werkbezoek aan Turkije. Sinds eind 2012 werken we aan een visie voor duurzame stedelijke ontwikkeling in Turkije.  Hiermee willen we aansluiten op de stedelijke herstructurerings- en uitbreidingsopgave die de Turkse regering zich zelf gesteld heeft. Op basis van de visie maken we een concrete uitwerking voor Bingöl, een stad in Oost-Turkije. 

Lees meer

Foto Cases Turkije
Programma Duurzame Transportcorridor Betuwe

10 januari 2014

 

Het Programma Duurzame Transportcorridor Betuwe (DTB) richt zich op de ontwikkeling van energietransitie, transport & logistiek, economie en ruimtelijke kwaliteit. Via een gebiedsgerichte aanpak worden kansrijke samenhangende ontwikkelingen verkend en zo mogelijk tot realisatie gebracht.

 

Het Programma DTB werkt aan een strategie die een toekomstbestendig, schoner en mooier gebied oplevert en tegelijkertijd ook banen gaat opleveren in de regio.

Lees meer

DTB Bedrijfsterrein
Bijdrage Rob van Arkel aan het debat zakelijke markt tijdens het Digitale Agenda Congres

1 november 2013

 

Rob van Arkel leverde op 30 oktober vorig jaar een bijdrage aan het Digitale Agenda debat over de uitrol van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Je kunt hier het debat terugzien. Ook interessant :het spannende debat tussen kabelaars en FttH leveranciers over de verglazing van buitengebieden. 

 

Zie hier voor de overige presentaties van het congres.  

foto Digitale Agenda Congres
Brabant financiert breedbandprojecten

10 augustus 2013

 

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) financiert breedbandprojecten in het buitengebied en op bedrijventerreinen

 

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM financiert Breedbandprojecten uit het Breedband Fonds Brabant. De Provincie Brabant stelt met dit fonds een totaal bedrag van 50 miljoen euro beschikbaar voor cofinanciering van snelle internet netwerken in buitengebieden en op bedrijventerreinen. Van Arkel Advies is gevraagd het fondsmanagement gedurende de pilotfase te verzorgen.

Lees meer

Foto Case BOM 2
Van Arkel Advies 10 jaar!

9 december 2012

 

Van Arkel Advies 10 jaar! Feest 8 november 2012

 

Op 8 november 2012 vierden wij ons 10-jarig bestaan met veel van onze relaties. 

 

Zie hier een impressie

Lees meer

DSC_9183 b
RUG onderzoekt succes- en faalfactoren breedbandinitiatieven -----------    Bestuur Groenalliantie Midden-Holland stemt in met Kwaliteitsimpuls recreatiegebieden Reeuwijkse Plassen e.o. ---------