Economie en ict

logo_1

 

Snel internet essentieel voor economische vitaliteit en leefbaarheid van het platteland

 

In onze moderne samenleving kunnen we niet zonder snel internet en slimme communicatietechnologie. Een supersnelle breedbandverbinding is net zo belangrijk geworden als een aansluiting op gas, water en licht. En glasvezel zien we daarbij als het meest toekomstvast. 

In veel kleine kernen in het landelijk gebied en op bedrijventerreinen worden deze netwerken door de hoge aansluitkosten niet aangelegd.

 

Van Arkel Advies is gespecialiseerd in de totstandkoming van snelle internet netwerken. Wij begeleiden gemeenten, provincies en bedrijven bij het bepalen van hun strategische positie, het in kaart brengen van de bestaande dekking van breedband, het opstellen van beleids- en uitvoeringsplannen en het adviseren bij het inrichten van fondsen en subsidieregelingen. Wij kennen de belangrijke spelers in de markt waarmee afspraken gemaakt kunnen worden over de realisatie en wij helpen bij het inrichten van collectieve organisaties van bewoners en bedrijven.

Meer lezen.

 

 

Economische impuls door innovatie en toepassing van ICT technieken.

 

Wij begeleiden initiatieven van burgers, bedrijven en instellingen met betrekking tot de investering in en de benutting van moderne en innovatieve ICT toepassingen. De techniek is veelal beschikbaar. Maar de vernieuwing van financiële en organisatorische structuren vraagt een gerichte aanpak om de ICT toepassingen daadwerkelijk beschikbaar te maken. Dat kan leiden tot innovatie een economische impuls.

 

Economische ontwikkeling is in onze huidige tijd een kwestie van samenwerken tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Wij begeleiden initiatiefnemers die deze samenwerking tot stand willen brengen, en ondersteunen ze visievorming en strategiebepaling. Wij ondersteunen bij fondsvorming en richten kennisplatforms in.

 

Onze diensten:

  • Strategie en beleidsplanning digitale agenda en breedband
  • Inventarisaties netwerken en betrokken partijen
  • Fondsmanagement
  • Coöperatieve aanpak breedbandrealisatie
  • Organisatie en procesoptimalisaties

 

terug naar Werkgebieden        naar Diensten